вторник, 6 декември 2016 г.

ЗА ПРАВИЛАТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ИНТРИГА

Политиката  не се прави с бели ръкавици. В повечето от случаите -  тя не се прави и с чисти ръце. И ако, докосвайки се до политиката, узнаете за себе си от медиите не само това, което се случва с вас, но и това, което не може и да се случи, не се удивлявайте - това са правилата на играта.
Влизайки под прожекторите,  влизате и в списъка за отстрел на професионалните безделници, които от години дремят на работните си места, считайки, че страната трябва да им е благодарна вече за това, че са се съгласили да я управляват. Същото важи и за кметовете с повече от един мандат . Ще ви преследват всички онези, на които пречите, обръщайки вниманието на избирателите на това, което те правят за собствено облагодетелстване.  Те ще говорят за вас гадости пред познатите си, разпространявайки нелепи и лъжливи слухове и ще поддържат всичко, което може да ви навреди или просто да ви развали настроението, премълчавайки всичко, което може в някаква степен да е във ваша полза. Всичко това ще правят и техните приближени, роднини, подчинени и партньори - все хора, на които не сте виждали очите и на които не сте направили нищо лошо.
С тези си действия, дали те се придържат към правилата в обществото, или се държат като махленски клюкарки? Досетете се сами! Някои от тях се наричат политици, някои - експерти, други - журналисти и дори главни редактори. На практика тяхната работа е да поддържат всячески хората във властта, както и да не "пускат" в този кръг "външни" и хора, които не се "вписват". Когато няма външна опасност те се хапят помежду си, но като правило се обединяват в защита на корпоративната копанка.
Ако сте "свой" - при вас всичко ще е наред. Може да ви се смее цялата страна, наричайки ви пипон, тиква, картоф -но вие ще бъдете Министър председател.Можете с месеци да откриете границата и по този начин да наводните страната с мигранти и да  заявявите, че стабилността и сигурността на страната са от добри - по-добри. Можете да съсипете полицията и по този начин да подложите живота на старците по селата на ударите на циганската престъпност и да продължавате да развивате интриги, които да укрепват властта ви. Същата власт, до която сте се докопали случайно, или благодарение на глупостта на един бивш плевенски кмет. Властта, която не заслужавате, и която не можете да упражнявате в интерес на обществото.
Ако сте свой - вие сте непогрешим! Можете да назначите социоложка за ръководител на силово ведомство, адвокат за определя развитието на икономиката, друг адвокат да превъоръжава армията - всички ще ви приветстват и ще ви пеят "Осанна". Можете да поставите под въпрос етническия състав на страната, поставяйки под общ знаменател бежанци, икономически мигранти и откровени терористи...това ще се нарича прилагане на европейските ценности. Можете да балансирате в управляващата коалиция до границата на падението, и вашите конвулсии да се представят за уверен политически курс. Дори собственоръчно да сте разрушили вярата на милиони българи в европейското развитие на България, дори, най-верните ви съратници и съюзници са престанали да разбират какво именно правите! Но ако имате "свои" журналисти и "свой" главен редактор, те ще разчистват вашия път към властта, а възможните ви опоненти ще се "отстрелват". Обосновавайки се с демокрацията, справедливостта и интересите на избирателите. Независимо от логиката, фактите и обективната реалност. Защото вие сте Министър председател! И защото за тях сте СВОЙ! Това са правилата на играта!

Няма коментари:

Публикуване на коментар