неделя, 10 декември 2017 г.

За една бутилка "Чивас Ригал 21" - ежегодно.

Тези дни много неща се изписаха за Йерусалим, за Израел и за Палестина. Предимно от хора, нямащи понятие за това какво представлява исляма, какво представлява Израел и каква е причината за конфликта там. В по-предна публикация написах какво мисля по темата. Сега искам да разгледам Палестинската автономия от една друга страна, която до болка ни е позната.За съжаление страната ни много повече прилича на Палестина, отколкото на нормална европейска държава.. Защото като нея няма индустрия, но има "индустриален" капитал. Който даже си има асоциация, начело с благодетеля на футболния ни шампион!
Преди много години имах възможността /участта/ да се обучавам заедно с арабски младежи от Близкия изток, или както те самите казваха - от Машрик. В това число - сирийци, йеменци, палестинци. С някои от тях сме приятели до днес. Преди доста години, още по времето на Арафат, имах възможността да се запозная с повечето от представителите на бизнеса в Палестинската автономия. Озовах се, заедно с домакините ми, на месечния банкет, организиран от Мохамед Рашид, известен още като Абдел Саллам - главния финансист на Арафат. Банкет за около 2000 човека. В хода на вечерта, на задморския гост бяха представяни хора от местния бизнес в качеството им на -"нашата арматура", "нашето брашно", нашата вода"... Забелязах, че всеки един от тях минаваше през един малък страничен двор, в който имаше паркиран един Фолксваген - микробус и оставяше в него чанта с пари. Оказа се, че това е месечния рекет, който се плаща на Арафат, който от терорист вече бе станал политик. Той от своя страна не позволяваше на Израел да събира данъци на територията на Автономията.
На другия ден обсъдих видяното с приятелите ми и се басирах с тях, че те никога няма да имат своя държава с мотива, че по този начин тя не се прави. Много време мина от тогава. Арафат отдавна не е сред живите, като голяма част от парите му изчезнаха , не без помощта на Абдел Саллам. Интересно е, че приятелите ми помнят баса и ежегодно купуват "Чивас Ригал 21". 
Та и нашите индустриалци - плащат на когото трябва, но не и на държавата, не плащат заплати, да не говорим за осигуровки. С което България все повече и повече заприличва на Палестинската Автономия. Включително и с циганизацията, която е част от политическата игра... все пак трябва да има избиратели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар