неделя, 21 февруари 2016 г.

За счетоводството, коприненото бельо и импотентността в управлението!

Лошото управление на държавата, съчетано с некомпетентната работа на министерствата и по места, ВИНАГИ води до лошо счетоводство на всички нива.
Когато политическото управление е с лош икономически фундамент, а на управляващите им липсва добросъвестност, то те непременно поддържат лошо счетоводство. Главната функция на това лошо счетоводство е да създава приходи, когато такива няма. Просто вписват един разход като инвестиция в партньорство, след което карат партньорите /ЕС/ да им платят от парите, които са „инвестирали“ и ги вписват като приход. Намаляват разходите и увеличават приходите с няколко натискания на цифровата клавиатура на компютъра.

Следва да им се напомни азбучната истина, че политика с лош икономически фундамент е като лодка, която се носи по течението наникъде и носи лоши дългосрочни прогнози. При такава политика, в момента, в който решиш един проблем – изскача друг. Всеки собственик на ресторант знае, че хлебарките в кухнята са винаги повече от една. С лепене на стиропор по фасадите на блоковете в България и с безкрайни ремонти на новопостроеното, брутен вътрешен продукт не се прави!
Коприненото бельо е като висшето образование. Не се вижда, но те кара да се чувстваш комфортно. От друга страна, доброто образование доста прилича на ерекцията - трудно е да се скрие... 
Без съмнение, към момента, управляващата ни политическа класа страда от тежка форма на импотентност. За която "Простамол" не е лекарство!

Няма коментари:

Публикуване на коментар