вторник, 15 ноември 2016 г.

Как Борисов и Бъчварова настъпват за пореден път европейската мотика!


Всички български „евроатлантици – либерасти“ явно не си дават сметка за това, че съвременните български мюсюлмани и прииждащите мигранти от религиозно – идеологическите центрове на ислямския свят живеят не само в различни епохи, но и в различни светове. Мюсюлманството в България през последните 139 години  се развива, живеейки заедно с много други конфесии – православни, католици, протестанти и евреи. Това е довело до притъпяване и постепенно отмиране на агресивността му, присъща  за едни отминали вече времена. Българските мюсюлмани в огромната си част са се интегрирали в обществото ни, съставено от гореизброените конфесии, както и от атеисти. Именно този мъдър подход позволи както на тях, така и на България да премине без особени сътресения през катаклизмите на 20 век – монархо – фашизъм, социализъм – тоталитаризъм, и особено през т.н. Възродителен процес. Това контрастира на фона на съвременна Босна и Косово, преживяващи ускорена ислямизация от радикален тип.
До тук – добре, но има две изключително тревожни тенденции.
 Реализацията на чуждестранни инициативи по обучението и възпитанието на новото поколение мюсюлманско духовенство зад граница означава не само провал на политиките за интеграция на мюсюлманите в обществото ни, провеждани с променлив успех през последното столетие. Пряко следствие от това ще бъде изчезването на родните мюфтии, заместването им с обучени в Ислямските идеологически центрове в Близкия изток религиозни дейци. Въпрос на време ще е  обособяването на територията на България на етно-религиозни анклави от затворен тип. Такъв тип анклави са привидно лоялни на централната власт, но на практика /Косово го показа/ са подконтролни единствено и само на собственото си ръководство. Разселването на мигрантите ще уплътни тези териториални общности и ще катализира процесите на радикализация.
Именно тези анклави ще се явят естествена база на радикалната ислямска идеология, чийто единствен политически инструмент е тероризма.
Известно ни е, че „..който не храни своя армия, ще храни чужда...“ Но кой е казал, че това не важи и за структури и материя от духовен характер? В това число от политически, културен  и религиозен характер! Суверенитетът на държавата е немислим без увереността в това, че духовната сфера – образование, култура и религия възпитава ГРАЖДАНИ а не пета колона!
И ако Борисов, Бъчварова и сие не искат да видят какво се случва във Франция, Белгия и като цяло в Западна Европа , на практика позволиха обучението на имами зад граница и подготвиха провеждането на експеримента със заселването на мигрантите в България – трябва да отговорят на един фундаментален въпрос:

НЕ Е ЛИ ТВЪРДЕ ВИСОКА И НЕПОСИЛНА ЦЕНАТА, КОЯТО ЩЕ ЗАПЛАТИ БЪЛГАРИЯ ЗА „УДОВОЛСТВИЕТО“ ВИ ДА НАСТЪПИТЕ ЕВРОПЕЙСКАТА МОТИКА?

Няма коментари:

Публикуване на коментар