неделя, 4 декември 2016 г.

ЗА ИМПЕРАТОР АДРИАН И МЕРАКЛИЯТА ЮНКЕР

Позициите на Европа и Русия по събитията в Близкия изток съвпадат единствено и само в оценките им за ролята на "Арабската пролет" като "Износ на демокрация" от страна на САЩ и няколко европейски страни. Това е така, но истината е, че Европа от ранните години на нашата ера по най-брутален начин бърка  във врящия казан, наречен Близък изток. Наскоро, от приятел евреин, разбрах, че равините, навсякъде по света, ежеседмично проклинат римския император Адриан. Същият, който античната история превъзнася като един от най-просветените римски императори.
Да, той осигурява мир в империята за повече от двадесет години, което довежда до подем и просперитет, допринася много за развитието културата и архитектурата. 
Същевременно  потапя в кръв Второто еврейско въстание, като прави три неща:
1. Изселва евреите, като им забранява изрично да се завръщат; 
2. На тяхно място заселва римски колонисти /от Египет/;
3. Променя името на Иудея на ...Палестинска Сирия;
До образуването на НАТО има повече от 18 века, но евроатлантизма е приложен по модел, по който ще се смени етническия състав на Косово ще се подготви  отделянето му  от Сърбия в днешно време.
И на финал - Адриан е бил ценител не само на културата и архитектурата, но и на ... красивите юноши. Завършен евроатлантик. 
Защо ли си спомних за Юнкер и мераците му да целува Бойко?
Имаше и едни писма със сърчица... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар