четвъртък, 8 декември 2016 г.

Демокрацията в България - оргазъм или астма...

Стана модно да се пише, че управляващата ни в оставка власт е хванала за гърлото демокрацията в България. Дори вече почти  я е удушила!
При цялото ми уважение към веселата анархия, която у нас неправилно наричаме Демокрация, споделям, че случващото се в продължение на 27 години напомня на стария средиземноморски  пристанищен анекдот - "Това, което виждахме като оргазъм се оказа най-банална астма"!
Никаква истинска Демокрация в България не е имало след промените, няма, и в обозримо бъдеще не се очертава да има. Демокрацията е  конкуренция между групи, които имат определени интереси и защитават тези интереси заради децата и внуците си.
За каква демокрация говорим, когато българите се боят да направят каквато и да е дългосрочна инвестиция. И не само те - чуждестранните инвестиции трета поредна година се сриват.
От друга страна - децата и внуците на половин България напуснаха страната. Не емигрираха - евакуираха се, за да оцелеят някак си. За да могат сега Борисов и Бъчварова да заселват на тяхно място пришълците . Срещу 30 сребърника от Европа...
Бог да пази България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар