неделя, 29 януари 2017 г.

Времето на новите Апостоли

Много от съвременниците ни приемат Близкия изток като територия на Исляма и считат, че Християнството е религия на западния свят. Това категорично не е така! Именно в Близкия изток то се превръща от малка еврейска секта в световна религия. На практика това се случва благодарение на един човек. И това не е Иисус!
Името на човека, без който Християнството вероятно щеше да си остане малка секта, за която днес едва ли някой щеше да знае е Апостол Павел. Този човек, без да е имал власт, несметни богатства и армия е съумял така грамотно да организира мисионерската работа на апостолите, че Християнството в кратки срокове се разпространява по света и бързо заема лидерски позиции. Това е талант, който историята не познава нито преди него, нито след това.
Живеем в новите апостолски времена. Християнството за пореден път се подлага на гонения и се унищожава както с огън и меч, така и със слово и законодателни мерки. Видни са безпрецедентните угрози, на които са подложени традиционните християнски ценности.  От една страна е физическото унищожение на християните на територията на Ислямска държава - в ход е пълно зачистване на културно - историческото поле. От друга страна, на Запад, устоите на вярата ни се атакуват от институции и хора, които трябва да се определят като езичници. Узаконяването на еднополови бракове и покровителствуване на хомосексуализма в страните от Запада е връщане към дохристиянския период в историята. Аристотел е класик на класиците. Той е описал всички онези нравствени и физически извращения, приемани за норма на живот в античността. В неговата епоха те не са били забранявани и едва след приемане на Християнството изчезват, или поне преминават в дълбока анонимност. Днес, в една до скоро католическа Ирландия, 60% от хората гласуват за еднополовите бракове. По този начин те гласуват против Християнството и за завръщане на езичеството.
На практика, днес Вярата ни е подложена на двоен натиск - езичниците от Запада, които насаждат в общественото съзнание дохристиянски принципи, и Ислямска държава - физически унищожаваща християнството. За това на България повече от всякога са нужни нови Апостоли, които с личен пример и дела да поведат цивилизацията ни в борбата за защита и! Като журналистката Румяна Емануилиду и Епископ Йеротей!

Няма коментари:

Публикуване на коментар