четвъртък, 22 декември 2016 г.

В задънената улица по български

Хората са прекрасни, просто животът е отвратителен! 
Чудесно би било да се затвори в лудница авторът на фразата "Свободата е осъзната необходимост". Тя е манипулативна в най-висока степен, обясняваща на мизерстващите, че те са вече свободни и това е супер! Твърде слаба обаче се оказа надеждата, че съдиите ще отсъждат в полза на свободните бедняци, нямащи пари да купят дори храна за постната трапеза на Бъдни вечер!
Раждаме се свободни, живеем като роби и умираме като ... идиоти! Това е фразата, отразяваща в най-пълна степен живота в България десет години след като е приета за член на Европейския съюз.
По удивителен начин Количеството преминава в Качество. Всеки отделно взет човек, гербер или бесепар, рИформатор или патрЕот, желае в живота му всичко да е хубаво, разумно и правилно. /Има, разбира се, и малък процент абсолютни негодници/. А когато се съберат в изброените партии винаги правят някакви глупости,от които те самите се удивляват и негодуват как това е могло да се случи. Търсят виновните и наказват невинните.
Защо, по дяволите, трябва винаги да сме свързани с нещо и да сме длъжни някому? На родители - да, на учители - разбираемо е... Но на постоянно лъжещата  и използваща ни държава - НЕ! Особено, когато от години се управлява от некомпетентни и злонамерени хора.
Не искаме кретенизма, заливащ ни от телевизионния екран, не искаме чадъра над търговците на дрога, трафикантите на хора и крадци от всякакъв ранг! Не искаме пошлост, политкоректност и разврата, превърнат в нравствена норма!
Не искаме да помагаме на пришълците от Азия и Африка! Искаме най-после те да се научат да работят и да се изхранват от земите си /особено в Африка/, където забитият в земята молив пуска листа! Искаме да да престанат да правят по 20 деца на всяка майка и да се захванат с нещо по-малко приятно, но далеч по-полезно!
Не искаме да се продава оръжие на диваци, дори това да повишава икономическия растеж при невероятната ни мизерия...Не искаме да се примиряваме с  власт, която сама направи себе си несменяема  и е безсрамно нагла в еднопартийното и двуглавие!
Защо, по дяволите, от нас нищо не зависи? И в резултат от това казваме не "нашата страна", а "тази страна"? Защото просто не я откраднаха - плочка по плочка, паве по паве, в процеса на "усвояването" на поредните европари! Защото в България системно се прилага отрицателната селекция във "видимите" области на обществения живот от селския кмет на Галиче, през водещите на сутрешните блокове, до сричащи подадените им законопроекти за прочит от трибуната на Народното събрание депутати. Ви Ай Ай - срича една достолепна икономистка, която представя бюджета, вместо на прочете параграф седми! Показателно е!
ЗАЩО търпим всичко това? Загадка на загадките! Как, иначе разумни и възпитани хора, събрани в сградата срещу муцуната на коня на Цар Освободител гласуват за всяко абсурдно решение на Кесаря - Премиер, дори то да е за назначаване на споменатия кон за Главен секретар някъде си а едно от кучетата му - за губернатор на област от Бургас до Видин?
Всеки от нас отлично знае как иска да живее! Кое ни кара в живота да правим неща, които ненавиждаме, но правим, без привидно някой да ни принуждава?
На кратко: 
Защо заедно сме други, отколкото, като сме поотделно? 
Защо заедно правим това, против което сме поотделно?
Ако е един човек - да го сменим!
По скоро е системата!
Време е да я сменим!

Няма коментари:

Публикуване на коментар